dimecres, 20 d’agost del 2008

VISITA A GRANADA

Aquest cap de setmana ens hem agafat uns diea per baixar a Granada. El motiu? Fer una visita a la biblioteca Yo puedo leer. La Carol ens va rebre amb els abraços oberts. A nosaltres, als contes que vam explicar dissabte i sobretot els llibres que els vam oferir.
[Nota al pie: La Carol és la bibliotecària i forma part d’un dels projectes de Building New Hope, com també el de Ritmo en los Barrios del Raül, en el que la Bet, la Maria, el Marc i l’Inyaki hi van participar l’any passat.]


Van ser tres dies a ple ritme. La nostra estada va coincidir amb la festa major de la ciutat. No només vam deixar 3.000 llibres, sinó que ens vam currar una super sessió de contes dissabte al matí: “La Olla de los Cuentos”. Modèstia a banda, va ser tot un èxit tant de públic com de crítica. [Per cert, primera actuació fora de casa nostra] De l’olla hi sortí el Sapo Azul Bobón, la princesa Rita y su enamorado de papel, una Luna enferma i, com no, un gran arbre ple de totes les fruites del món. Els chavalos i chigüines van riure d’allò més i els cuentistes vam disfrutant escoltant i explicant els contes. Mireia, com és que no estaves entre el públic?


Con penas y trabajos, vam contar en espanyol. Però com era d’esperar, van sortir algunes catalanades. Després dels aplaudimientos vam disfrutar d'un parell de dies de festa major: hípicos, música al carrer, carnaval, eufòria... Només faltà la feria de hojalata.

Aprofitant la nostra estada ens vam permetre alguns capricis: navegar al voltant de les 365 isletas del llac Cocibolca, pujar al volcà Mombacho i baixar-lo fent cànupi.


Dilluns, de pujada cap a casa vam parar al mercat d'artesanies de Masaya. Per arrabar-hi, només va caldre embutir-se en una petita fragoneta, amb 19 persones (i algú més penjant per la finestra), 8 maletes i 1 guitarra. Aquest cop no hi havia cap chanchito (porc). El mercat era ple d’artesanies i perezosas vàries. No podem dir que el desvalijèssim, però algun petit souvenir sí ens vam endur; òbviament, negociant preus.
I dimarts: de nuevo al tajo.

Fotos:



  1. La Carol a la biblioteca Yo Puedo Leer.
  2. Abans d'escoltar contes... les instruccions!
  3. La Maria i l'Uri en plena faena.
  4. Els famosos Hípicos de Granada.
  5. Un altre estil d'Hípico... però un Hípico al cap d'avall.
  6. El volcà Mombacho vist des del llac Cocibolca.
  7. Uri: somriu!
  8. Marc saltant per la liana...