dimarts, 5 d’agost del 2008

JA SOM A NICARAGUA !


Va costar 3 dies poder-nos reunir (Nota al pie 1: gentilesa de Delta Airlines), però per fi ja som a Estelí (rodolí!).

Estem insatal·lats a un alberg de putíssima mare, amb porxo, sala de reunions, una suite per a la princeseta de Sarria (alies Dupont), una cuina que t’hi cagues i lliteres amb mosquieteres.





La futura “Biblioteca Cuentos de Cristal” està ubicada al bell mig del centre de la City, a 2 cuadras y media al Oeste del almacén de la Sony (que vindria a ser, a media cuadra al Sur, 2 al Oeste, 2 al Sur y 8 al Oeste des de “El Despertar”) És dir: casa nostra. Això sí, no envieu postals perquè els carters es fan la pitxa un lio; millor envieu-les escanejades per mail.



A nivell de fauna, el Relec és el nostre protector contra els mosquits, la mosca 24 i el Dengue. O, si menys no, això esperem. Tot i que a la Noe molt, molt la protegeix... (Nota al pie 2: a Estelí les amebes no estan controlades, però sí el Dengue. Ergo: no us preocupeu)




D’altra banda, i després d’un petit tour turístic per Panamà i Costa Rica, els llibres ja són a Managua. Demà els anirem a buscar no sense abans discutir-nos amb els agents d’aduanes que pretenen cobrar-nos $118 per perdre la mercaderia per Centre Amèrica i que no pensem pagar.

Tanmateix, i sense ganes de quedar-nos quiets com estaquirots, ja ens hem posat manos a la obra: tenim moltes idees i poc temps per portar-les a terme! Don Roberto (fuster) i Don Víctor (electricista) amoblaran i il·luminan el nostre camí com Déu (bonament) mana; amb els infants de la escuela ja estem pensant com decorar les parets i la porta d’entrada; i la Reninka ens ha demanat que participem en un parell de sessions de formació, incloses en un curs que la Fundación Cristal està impartint sobre el món del conte. I com no, Estelí també tindrà les seves sessions de micro obert (o cuentod@s).


Al mateix temps, encara ens queda temps per fer de Mikimoto coneixent catalans perduts per Nicaragua. De moment ja en tenim 5: ja li passarem l’informe i la factura a la Terribas (flamant directora de TV3).



Finalment, la Noe i la Maria ja han donat a conéixer la Bruixa Piruxa i el seu Gatet (Gatito, gatito, cambia de colorsito), l’Omumbo Rombonga i la princesa de paper i su buque que pasó por una... una.... ¡gran tempesta!)

Seguirem informant...



Fotos:

  1. Empipats amb Delta Airlines
  2. Casa nostra: "El Despertar" (Porxo, pati, habitació i cuina)
  3. Foto de grup + Cristina (directora fundació) + Marta (cooperant) (Observeu la Noe rascant-se les picades de mosquit)
  4. A la bliblioteca Planificant
  5. A la biblioteca pintant mobles

1 comentari:

Josep ha dit...

Hola CUENTISTES!!! Sóc el Pepo: no sabeu quina enveja em feu!!! Us escric desde la preciosa ciutat de Buenos Aires, on hem arribat avui dissabte al matí en ferry, i ara per la tarda ja agafo un avió cap a Mendoza.
Us envio molts molts ànims des del Cono Sur, per que feu una bona feina, encara que això no ho dubto. Ja sabeu que sento aquest projecte molt meu, i no sabeu com m'encantaria estar allà amb vosaltres compartint aquest temps i treballant plegats per aquesta biblioteca com hem fet durant aquest últim any.
Sou fantàstics: endavant!!!!

pd: carinyu, ja et cuiden?